Technische omschrijving De Kluys Roden

In deze omschrijving worden de technische uitgangspunten zo uitgebreid mogelijk beschreven in de volgorde waarop de bouwplanning ook zal gaan verlopen. Na de omschrijving van de bouwkundige onderdelen in de appartementen en algemene ruimte worden de installaties, het sanitair en de aansluitpunten toegelicht.

De omschrijving heeft betrekking op de 15 koopwoningen en de daarbij behorende algemene ruimte en bergingen. De bedrijfsruimte op de begane grond wordt in dit document niet beschreven. Het werk wordt uitgevoerd conform verleende omgevingsvergunning.

1. De constructie en het casco van het gebouw

Tijdens de bouwvoorbereiding zijn door de constructeur de constructieve elementen uitgerekend. De aannemer zal de werkzaamheden uitvoeren conform deze constructieve berekeningen en tekeningen. De betonnen 1e verdiepingsvloer blijft gehandhaafd, evenals de staalconstructie van het huidige dak. Er zal voor de nieuwe verdieping een nieuwe staalconstructie worden geplaatst. Zowel de 2e verdiepingsvloer als het nieuwe dak wordt van houten balklagen, liggend in de staalconstructie. Op de houten balklaag van de 2e verdiepingsvloer wordt een cementgebonden afwerkvloer gelegd. Het dak wordt voorzien van isolatiemateriaal met een Rc van 6,0m2K/W volgens de EnergiePrestatieBerekeningen(EPG-berekeningen). De bestaande gevels worden voorzien van voorzetwanden met 8 cm isolatiemateriaal. Op het dak worden nieuwe pannen gelegd.

2. Deuren en kozijnen

De deuren in het pand worden 90×230 cm. Waarnodig worden deze zelfsluitend en brandwerend uitgevoerd. De deuren worden afgewerkt zoals door de architect aangegeven. Voor de toegangsdeuren van de appartementen geldt dat dit blank gelakte deuren zijn in een lichtbruine houtkleur. In deze deuren komt een spion, dit is een klein kijkgat zodat je kunt zien wie er voor de deur staat. De deuren worden voorzien van een huisnummer.

De deuren van de bergingen worden voorzien van een aluminium stootplaat tot ca 90cm+vloer. De bergingsdeuren worden gelijksluitend met de appartementsdeuren uitgevoerd. Dezelfde sleutel zal ook op de hoofdentree passen. Per appartement worden er 3 sleutel afgegeven, het bijbestellen van sleutels verloopt via de vereniging van eigenaren. Deze heeft het certificaat in bezit zodat kan worden bijbesteld.

Buitendeuren zijn van kunststof. Binnendeuren in de appartementen zijn ‘opdek’ deuren in een lichte kleur. Het hang- en sluitwerk voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen (veiligheidsklasse 2). De binnendeuren worden voorzien van krukken en schilden.

In het toilet en de badkamer komt een vrij/bezet slot en in de meterkast een slot zonder kruk. Beglazing wordt isolerend uitgevoerd, HR++. De beglazing is waarnodig brandveilig.

Bij de hoofdentree is een intercominstallatie met videoverbinding aanwezig. Vanuit ieder appartement is er een spraak/videoverbinding mogelijk en kan de hoofdentreedeur worden ontsloten.

Bij de hoofdentree wordt een plaatstalen brievenbus ingebouwd met 15 postbussen die van binnenuit te openen zijn.

3. Lift

In het huidige gebouw is een goed onderhouden liftinstallatie aanwezig. De liftschacht wordt uitgebreid naar de 2e verdieping, de cabine is nog goed en fris en zal ongewijzigd blijven.

4. Afwerkingen centrale ruimten

De centrale gangen worden afgewerkt overeenkomstig het ontwerp van de architect.

4.1 Vloerafwerkingen
De vloeren worden voorzien van PVC in een grijze kleur.

4.2 Wandafwerkingen
De wanden worden glad en geschilderd afgewerkt overeenkomstig de impressies van de architect. Daar waar in het bestaande gebouw spackwerk of scan aanwezig is, zal dit alszodanig worden geschilderd.

4.3 Plafondafwerkingen
De plafonds in de centrale gangen en vides worden glad afgewerkt en geschilderd in een lichte kleur.

5. Afwerkingen individuele appartementen

5.1 Vloerafwerkingen
De vloeren moeten door de kopers zelf worden gekocht en gemonteerd. In de afwerkvloeren is vloerverwarming aanwezig, hou hier rekening mee.

5.2 Wandafwerkingen
De wanden worden sausklaar afgewerkt. De wanden van de technische ruimte worden gesausd voordat de apparatuur hierin wordt opgesteld.

5.3 Plafondafwerkingen
De plafonds worden sausklaar afgewerkt en dekkend gesausd. Waar noodzakelijk worden houten koven getimmerd en voorzien van dekkend schilderwerk.

5.4 Overige afwerkingen
Vensterbanken worden van kunststeen in een lichtgrijze kleur.

6. Tegels en sanitair

Het is mogelijk om de appartementen te kopen waarbij zowel het tegelwerk als het sanitair in eigen beheer wordt uitgevoerd. Hiermee vervallen de hieronder aangegeven stelposten. Het laten vervallen van de ingebouwde draingoot is geen optie.

6.1 Tegels
Voor aanschaf van wandtegels is een stelpost, groot € 15,-/m2 excl BTW, beschikbaar. Voor wandtegels is dit € 25,-/excl BTW. Voor het aanbrengen van tegelwerk (vloer en wand tot aan plafond) is een stelpost van € 1.200,- excl BTW beschikbaar, uitgaande van tegels groter of gelijk aan 15x15cm. In het toilet wordt getegeld tot ca. 120cm + vloer. Hier is een stelpost, groot € 550,- excl BTW voor beschikbaar.

Kopers kunnen dus tegels aanschaffen en de aannemer laten plaatsen of besluiten zowel aanschaf als montage voor eigen rekening te nemen.

6.2 Sanitair
Voor aanschaf en montage van het sanitair is een stelpost beschikbaar van € 2.500,- excl BTW. Dit betreft zowel het toilet als de douche. Kopers kunnen besluiten het sanitair zelf aan te schaffen, de aannemer zal in dit geval (na goedkeuring sanitair) een maatwerk-offerte uitbrengen voor het leidingwerk. Dit zal op basis van een douche-inrichtingstekening gebeuren. De stelpost is gebasseerd op de volgende materialen:

In de douche:
• 1x wastafelcombinatie met toebehoren
• 1x wastafelmengkraan
• 1x keramisch planchet
• 1x spiegel ca 60x40cm
• 1x douchemengkraan(thermostaat) inc glijstangcombinatie

In het toilet:
• 1x fonteintje met koudwaterkraan
• 1x geberit wandclosetcombinatie

7. Aansluitpunten elektra

Op de plattegronden van de appartementen zijn aansluitpunten voor het elektra aangegeven. Het is mogelijk om meer aansluitpunten te realiseren, hiervoor dient de verrekenprijs zoals deze is opgenomen in de optielijst van de aannemer.

Ieder appartement krijgt een eigen meterkast. Het schakelmateriaal type: GIRA E2 zuiver wit, mat.

Lichtpunten worden bij oplevering voorzien van verhuisverlichting-(peertjes), in de centrale gangen wordt energiezuinige led-verlichting aangebracht. De elektrische installatie voldoet aan de NEN-1010 normering.

8. Keuken

De appartementen worden niet standaard voorzien van een keukenblok. De algemene wandcontactdozen in de keukens worden afgemonteerd op een hoogte van 120 cm boven de vloer. Er volgt van iedere keuken een aansluitschema waarop de uiterste datum van wijziging is aangegeven. Wanneer kopers voor die datum een keukentekening aanleveren zullen de keukenaansluitingen op de juiste posities worden afgemonteerd. Het is niet mogelijk om te komen op gas.

9. Installaties

9.1 Vloerafwerkingen
De appartementen worden gekoeld en verwarmd met een luchtwarmtepompinstallatie. Ieder appartement krijgt in de berging een eigen warmtepomp die gekoppeld is aan een buiten-unit op het dak.

9.2 Ventilatie
In de appartementen is mechanische afzuiging aanwezig. Ventilatietoevoer geschiedt middels ventilatieroosters in de kozijnen.

9.3 Zonnepanelen
Ieder appartement krijgt 3 zonnepanelen(320WP/st.) op het dak, gekoppeld op de eigen meterkast. Voor de zonnepanelen is mogelijk subsidie te verkrijgen, dit dient de koper zelf te initiëren.

10. Schoonmaak en oplevering

De appartementen worden bezemschoon opgeleverd, met uitzondering van de tegels, het sanitair en de beglazing. Deze worden schoon opgeleverd.

Bij de opleveringen van de prive-gedeelten, eventueel vooraf gegaan door een zogenaamde schouw/opname, dienen de nog uit te voeren werkzaamheden van de door u gesignaleerde gebreken op het procesverbaal van oplevering genoteerd te worden. Aannemer dient deze gebreken binnen de afgesproken termijn geheel af te ronden waarna de laatste oplevertermijn binnen 7 dagen door koper voldaan moet worden.

Teneinde de volledige garantierechten van u en van de Vereniging van Eigenaren te kunnen benutten, is het absoluut noodzakelijk alle inspecties en onderhoudswerkzaamheden tijdig en volgens de geldende voorschriften uit te (laten) voeren.